2012. március 25., vasárnap

Az elmúlt héten egy nagyon szomorú dolog történt, ismét bekövetkezett egy ideiglenes hatályú elhelyezés.Valahogy erre nem lehet felkészülni, annak ellenére hogy egy kicsit bejósolható volt, csak az időpontja volt kérdéses.Ilyenkor felvetődik a kérdés a segítőben és a teamban, hogy valamit elrontottunk, mit kellett volna másképp csinálni, megelőzhető lett volna, esetleg jobb így a kisfiúnak, aki most az Alföldi úton lakik 30+30 napig? Lehet hogy előbb kellet volna ennek bekövetkezni.Számos kérdés és érzelem kering az ember fejében ezzel kapcsolatban, de úgy érzem a 4 órás szupervízió sem volt elegendő ennek a megbeszélésére. Hasonlóan tanácstalanok voltunk ugyan úgy a végén mint az elején.
Az utolsó napon reggel még egy csomó mindenről beszélgettem a kisfiúval és elmondtam Neki, hogy most el fog menni a pszichológus nénivel egy másik otthonba és ott fog lakni.Mélyen a szemembe nézett és azt mondta: majd vissza fogok jönni, hiszen már ezidáig kétszer is laktam Átmeneti Otthonban.
Sajnos kicsi az esélye, hogy rövidtávon megoldódik a helyzete, hiszen az anyukájának sem munkahelye sem lakása nincs jelenleg és mivel a Gyvt. nem teszi számára lehetővé, hogy a "rendszerben " maradhasson el kellett hagynia az otthont. Menet közben jelentkezett az apa is, de ő sem tud gondoskodni róla, csak egy ösztönös próbálkozás volt a részéről.
Abban lehet bízni, hogy az anyukája a látogatási időben rendszeresen felkeresi, és az érzelmi kapcsolatuk nem szakad  meg.

1 megjegyzés:

  1. Igi, nagyon szomorú, amit írsz. Valahogy én utálom azt, hogy a gyerekeket ide-oda rakosgatjuk. Sose kap biztonságot...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.